FinnWalk

Ajatus FinnWalk-kävelystä lähti liikkeelle siitä, että halusin vaikuttaa siihen, että  pienilläkin teoilla voimme saada aikaan muutoksen, joka voi olla avunsaajalle käänteentekevä. Minulle itselleni kävely Nuorgamista Hankoon Suomen ja Naisten Pankin juhlavuonna on mahdollisuus auttaa kehitysmaan naisia, kertoo hämeenlinnalainen Jaana Villanen.

FinnWalk-kävely alkoi Nuorgamista 31.5. ja kulki Oulun ja Vaasan kautta Poriin (14.-15.7.) ja Turkuun. Kävely päättyi 25.7. Hankoon. Matka kesti 56 päivää ja päivittäinen matka oli noin 25-30 km kilometriä päivässä.
Kerroin etukäteen tavoitteistani näin:

  • Toimin yritysvalmentajana ja olen useasti sanonut, että menestyäkseen täytyy ajatella isosti. Tätä ajatusta toteutan omassa FInnWalk-kävelyssänikin: lähes kaksi kuukautta ja 1500 kilometriä.
  • Haluan kannustaa naisia uskomaan itseensä, uskaltamaan ja toimimaan muiden hyväksi.
  • Naisten Pankki on valtakunnallinen vapaaehtoisverkosto. Kaikki työskentelevät korvauksetta, joten kaikki kävelyn lahjoitukset menevät kokonaisuudessaan naisten ammattikoulutukseen.
  • 30 euroa on summa, jolla saadaan yksi ammattikoulutus kehitysmaan naiselle.

Yhden naisen FinnWalk –kävely huipentui lopulta Hankoon 25.7 – takana oli yli 1500 kilometriä, yhteensä 1527 kilometriä. Matkaa oli taitettu 56 peräkkäisenä päivänä ja jokaisella kilometrillä keräsin rahaa kehitysmaan naisille. Askelia liki kahden kuukauden matkalle kertyi reilut 2,2 miljoonaa.


Yhden naisen kävely

Kävelyn aikana tapasin paikallisia yrittäjiä ja vaihdoin heidän kanssaan ajatuksia sekä hoidin 100 mentorointipuhelua. Lisäksi olin mukana järjestämässä sekä osallistuin 17 hyväntekeväisyystapahtumaan matkan varrella olevilla paikkakunnilla.

Lahjoituksia tuli sekä yksityisiltä ihmisiltä, yrityksiltä ja järjestöiltä. Lopputuloksena synnytin yli 600 ammattia kehitysmaan naisille, joka oli isoin yksittäinen yhden ihmisen toteuttama kampanja Naisten Pankissa.

”Matka oli minulle löytöretki hyväntekeväisyyteen, auttamiseen, yrittäjyyteen ja suomalaiseen luontoon”, ”Tiettävästi olin myös ainoa suomalainen yli 50-vuotias nainen, joka on perättäisinä päivinä kävellyt Suomen päästä päähän ja kerännyt samalla varoja hyväntekeväisyyteen.”

FinnWalk oli osa Naisten Pankin jokavuotista Kävele Naiselle Ammatti –tapahtumaa, joka järjestettiin syksyllä 2017 tänä vuonna kahdeksatta kertaa ja mukana oli yli 60 paikkakuntaa.

Haluatko kysyä lisää tavoitteista, naisten tukemisesta ja yrittämisestä? Miten valmentautua ja varustautua 1500 kilometrin kävelyyn?

Laita viesti: jaana.villanen@prorigin.fi


Tutustu tarkemmin


Prorigin Oy, Rantatie 59, 13300 Hämeenlinna, Finland, puh. +358 500 484 477