Sanoista tekoihin
Yrittäjänä, kehittäjänä ja kehitettävälle asialle kaikkensa antavana joutuu välillä tekemään raskaitakin päätöksiä. Toisaalta se tarjoaa samanaikaisesti voi tarjota mahdollisuuden synnyttää tilalle jotain uutta. On luovuttava jostain voidakseen keskittyä toiseen asiaan. Uskon siihen, että jos pelkäämme kokeilla, meille ei myöskään tarjoudu tilaisuutta onnistua.
Samalla tavoin, kuin hämähäkki kutoo joka päivä uuden verkon, haluan kehittäjänä ja arvovalmentajana huolehtia, että kudon joka päivä oman verkkoni kuntoon, jotta voin auttaa siinä myös toisia. Kun jokaisella on oma tapansa kutoa verkko, ja sen tekeminen vaatii aina erilaisia aineksia, olisi meidän oltava kartalla sen kunnosta ja kutomisajasta.
Seitti saa alkunsa, kun hämähäkki hakeutuu sopivaan paikkaan ja alkaa erittää seittiainesta. Kun seittilanka ilmavirran kuljettamana takertuu johonkin, hämähäkki kiinnittää toisen pään istumaoksaansa. Hämähäkki kulkee edes takaisin kuin nuorallatanssija samalla vahvistaen tukilankaa. Puolessa välissä se pudottautuu, kunnes kohtaa kiinteän alustan. Nyt valmiina on loivan y-kirjaimen muotoinen alku. Hämähäkki palaa keskipisteeseen ja alkaa kutoa sädelankoja sekä lopuksi koko komeuden ympärille pyydystysseittiä, kehälankaspiraalia. Kaiken kruunaa hälytyslanka, joka kiristyy saaliin käydessä verkkoon.
Hämähäkin kutoma seitti on hyvin ohutta, mutta se on nylonsiimaakin kestävämpää. Se on valkuaisainetta, joka ei liukene veteen, kestää happoja ja kovaakin pakkasta.
Tämä samanlainen prosessi on kyseessä Seitti.pro:n toiminnassa, josta löytyy ratkaisuyrityksiä ja ammattilaisia. Heidän avullaan löydät ratkaisut arjen ongelmiin ja voit synnyttää menestyksen reseptin, oman menestyksen seitin. Seitti.pro:n ammattilaiset ja ratkaisuyritykset pureutuvat ammattitaidolla niihin tekijöihin, jotka vaikuttavat kehityksen onnistumiseen ja yrityksen menestymiseen. Toiminnan eri osa-alueissa kartoitetaan yrityksen eri osa-alueiden tilanne, ja kartoitetaan tarvittavat toimenpiteet kehittämistyön lähtökohdaksi ja kehittymisen esteiden poistamiseksi.
Ajatus FinnWalk-kävelystä lähti liikkeelle siitä, että halusin vaikuttaa siihen, että pienilläkin teoilla voimme saada aikaan muutoksen, joka voi olla avunsaajalle käänteentekevä. Minulle itselleni kävely Nuorgamista Hankoon Suomen ja Naisten Pankin juhlavuonna on mahdollisuus auttaa kehitysmaan naisia, kertoo hämeenlinnalainen Jaana Villanen.
FinnWalk-kävely alkoi Nuorgamista 31.5. ja kulki Oulun ja Vaasan kautta Poriin (14.-15.7.) ja Turkuun. Kävely päättyi 25.7. Hankoon. Matka kesti 56 päivää ja päivittäinen matka oli noin 25-30 km kilometriä päivässä.
Kerroin etukäteen tavoitteistani näin:
Yhden naisen FinnWalk –kävely huipentui lopulta Hankoon 25.7 – takana oli yli 1500 kilometriä, yhteensä 1527 kilometriä. Matkaa oli taitettu 56 peräkkäisenä päivänä ja jokaisella kilometrillä keräsin rahaa kehitysmaan naisille. Askelia liki kahden kuukauden matkalle kertyi reilut 2,2 miljoonaa.
Kävelyn aikana tapasin paikallisia yrittäjiä ja vaihdoin heidän kanssaan ajatuksia sekä hoidin 100 mentorointipuhelua. Lisäksi olin mukana järjestämässä sekä osallistuin 17 hyväntekeväisyystapahtumaan matkan varrella olevilla paikkakunnilla.
Lahjoituksia tuli sekä yksityisiltä ihmisiltä, yrityksiltä ja järjestöiltä. Lopputuloksena synnytin yli 600 ammattia kehitysmaan naisille, joka oli isoin yksittäinen yhden ihmisen toteuttama kampanja Naisten Pankissa.
”Matka oli minulle löytöretki hyväntekeväisyyteen, auttamiseen, yrittäjyyteen ja suomalaiseen luontoon”, ”Tiettävästi olin myös ainoa suomalainen yli 50-vuotias nainen, joka on perättäisinä päivinä kävellyt Suomen päästä päähän ja kerännyt samalla varoja hyväntekeväisyyteen.”
FinnWalk oli osa Naisten Pankin jokavuotista Kävele Naiselle Ammatti –tapahtumaa, joka järjestettiin syksyllä 2017 tänä vuonna kahdeksatta kertaa ja mukana oli yli 60 paikkakuntaa.
Haluatko kysyä lisää tavoitteista, naisten tukemisesta ja yrittämisestä?
Miten valmentautua ja varustautua 1500 kilometrin kävelyyn?
Laita viesti: jaana.villanen@prorigin.fi